Langrend


Udstyr til langrend

Langrend

Der bliver produceret mange forskellige typer ski, og det kan derfor være uoverskueligt at finde den rigtige. Som udgangspunkt kan man dele dem i tre grupper.

KØRE på langrend: smallere og hurtigere ski, spænder helt fra de lette world cup ski, og til motionist skien, til dem der vil have lidt mere fart på. I denne grupper finder du den ski du skal bruge til f.eks. vasa loppet

GÅ på langrend: bredere eller tungere ski evt. med 3/4 stålkant, der egner sig både til spor og lidt udenfor. Bredden giver stabilitet, så hvis du er nybegynder eller har brug for en ski der er let at holde balancen på, er det denne kategori du skal lede i.

FJELLSKI: brede, tunge og med fuld stål kant: egner sig til, ture med feller eller længere ture uden for spor.

Mange ski vælges i dag ud fra egen vægt. Men for at være sikker på at spændet passer til dig, laver vi papir test, for at være sikre.

STØVLER

Pasform er forskellig alt afhængig af mærke og model. Derfor har vi også et bredt udvalg, og flere forskellige mærker og modeller. Pt. findes 2 overordnede systemer:

SALOMON SNS: Som bruges af Salomon.

ROTTEFELLA NNN: Som bruges af Madshus, Fischer, Alpina og Rossignol.

Dertil kommer der forskellige udgaver af de 2 systemerne. I sidste ende er det dine fødder der skal bestemme hvilken støvle du skal have.

RULLESKI

For den, der vil forberede sig optimalt til vinterens ture, eller vil have et alternativ til løbeturen, er rulleski en mulighed. Der findes 3 typer ski: SKATE, Klassisk og OFFROAD. Dertil kommer forskellige konstruktioner og hjul. Den typiske mængde trænings ski, er en Klassisk ski med 2'er hjul.

Kom ind forbi og lad os tage en snak.