Skistøvler


Alpin skistøvler

Skistøvler er det VIGTIGSTE udstyr i skiløb og udslagsgivende for, om du får en god ferie eller en uge i smertehelvede. Støvlen er linket mellem dine fødder og skiene, og derfor yderst vigtig for effektiv overførelse af bevægelse og kraft fra ben og fødder til dine ski. Hvis støvlerne sidder for løst, vil du rutsje rundt inden i støvlen, og dermed miste kontrol over skiene. Dette kan have uheldige konsekvenser såsom krampe under foden og prikkende fornemmelser i tæerne. Specielt ved dårligt sigt kan dette komme til udtryk, da vi her "holder" lidt mere fast med tæerne i støvlen, for at få kontrol over skiene. En støvle som sidder fast omkring foden og samtidigt sidder behageligt resulterer i, at du som skiløber får mere kontrol over skiene, især når disse er kantet, som tilfældet er med carving ski. Dette betyder i sidste ende bedre sving og mere sjov på pisten.

Ingen kolde fødder

Udover at støvlen skal sidde fast om hele foden, uden at trykke nogle steder, så skal du have rum til at bevæge dine tæer. Hvis tæerne ikke kan bevæges oplever mange, at blodtilstrømningen til tæerne aflukkes og tæerne sover eller, at de fryser om tæerne. Som udgangspunkt skal støvlen passe efter inderstøvlen er blevet varmet op og har fået lov til at tilpasse sig dine fødder. Du skal ikke vænne dig til krampende eller sovende fødder, og der skal ikke være smerte eller trykpunkter som irriterer - hvis der er dette, så prøv en anden model eller et andet mærke.

Inderstøvlen vil altid give sig efter de første par dage på ski. Generelt giver dyrere støvler sig mindre end billigere komfortmodeller, da inderstøvlen er tyndere i en ekspertstøvle. Men hav altid i baghovedet når du prøver støvlerne i butikken, at inderstøvlen vil give sig. I Snow Fun måler vi blandt andet bredden på dine fødder og i kombination med en analyse af din anatomi vurderes, hvilken bredde støvlen skal have, for ikke at klemme forfoden fra siderne.

I Snow Fun har vi altid mange mærker og modeller på lager, og derfor altid den helt rigtige støvle til dine fødder og dit niveau. Udgangspunktet for at foretage det rigtige valg er, at du hjemmefra har tænkt over, hvilken type skiløb du skal bruge støvlen til, samt hvilke problemer du har haft i tidligere støvler.

Vi indførte et nummersystem til alle vores støvlekunder for at sikre, at alle støvlekunder bliver ekspederet så personligt som muligt. Hos os er støvlekøbet nemlig en tillidssag, og gennem hele forløbet vil du være i hænderne på specialuddannet personale med erfaring fra flere tusinde forskellige fødder og kunder.

Fodanalyse

Vi analyserer dine fødder i stående og siddende stilling. Dette giver os et billede af, hvordan dine fødders anatomi og eventuelle knyster vil passe i de forskellige modeller. Herefter måles dine fødder, både længde og bredde afgøres præcist ved hjælp af diverse udstyr. Vi analyserer statiske og dynamiske bevægelser for at afgøre, hvordan dine fødder vil arbejde i støvlen, samt hvorvidt der er behov for justeringer af skallen eller indlægget, for at give det optimale fit. Støvlen skal sidde så tæt, at skien reagerer, når du bevæger din fod i støvlen.

Kalveknæ eller hjulben

Når de mulige modeller er fundet tjekkes størrelsen igen ved at du kun prøver skallen. Dette giver samtidigt et billede af, om der er knyster som presser mod skallen eller om støvlens sideværts hældning passer til dine underben.

Faktum er, at hvis du er hjulbenet eller kalveknæet, vil du have tendens til enten at overkante skiene eller have store problemer med at indlede et sving. Dette koster mange spildte kræfter i benene samt øget belastning på knæ og øget risiko for knæskader.

De fleste skiløbere vil, uanset niveau, opleve at de har en stærk og svag side, når de skal svinge. At have en stærk side betyder, at man favoriserer denne side. Man vælger oftest denne side, når farten skal kontrolleres. Denne stærke side kan opstå som en konsekvens af, at man ikke står neutralt i støvlerne og derfor må bruge unødige kræfter på at få skiene rundt i svinget. Samtidigt er risikoen for skader større på den stærke side, da denne bliver belastet mere og derfor hurtigere udtrættet.

Formstøbt indlæg

Belastningen på fødderne er stor under skiløb og derfor er det vigtigt, at foden kan arbejde naturligt i støvlen. Dette kan sikres ved hjælp af et formstøbt indlæg, som lægges i støvlen i stedet for standard sålen, som alle støvler kommer med. I Snow Fun har vi mere end 15 års erfaring i udformning af indlæg til skistøvler. Vi har alle år haft et tæt samarbejde med fysioterapeuter og bandagister, for at videreudvikle det færdige produkt, for at sikre dig den optimale skiglæde. Et formstøbt indlæg støtter og fordeler vægten over hele foden, forbedrer responsen når trykket fra foden skal overføres til skiens kant, tillader naturlig bevægelse i anklen, når trykket fra foden skal overføres til skien samt, vigtigst af alt, gør dine støvler mere komfortable.

Vi producerer også formstøbte indlæg til andet end skistøvler. Ved blandt andet nedsunken forfod eller hælspore kan vi lave indlæg til dine almindelige sko. Desuden har vi mange specielle typer indlæg til løbe- og cykelsko - kom ind og få en snak med os.

For at give dig et billede af, hvordan knæ og fødder arbejder under skiløbet, analyseres du også på en spejlplade som samtidigt viser hælens og underbenets stilling på en fjernsynsskærm. Alt sammen indgår i det endelige valg af mulige modeller specifikt til dig og dine behov.

Special-støbt inderstøvle

Hvis du har problemer med at finde en inderstøvle som virkelig passer, eller vil du have, at støvlen skal sidde meget tæt omkring foden, har vi mulighed for at skumme en inderstøvle. Processen kræver tid og præcision, men så bliver resultatet også en komfortabel tætsiddende støvle, som du kan køre i hele dagen uden at spænde støvlen op.

Når du har fået støvlerne på, er det vigtigt, at foden er så langt tilbage i skallen som muligt. Dette sikres ved at spænde alle spænder undtaget spændet over vristen, og herefter flekse skaftet fremefter. Efter at have vippet fremefter nogle gange skal hælen være helt tilbage i støvlen. Nu er du klar til en tur i vores støvletester. Støvletesteren er en unik opfindelse, som giver dig mulighed for at mærke, hvordan dine fødder har det på den første tur nedad pisten. Under turen observeres hvordan dine knæ og fødder arbejder og bagefter foretages eventuelle justeringer af canting eller indlæg.

Ikke kun alpin støvler

Husk, at vi ikke kun har et stort udvalg af alpinstøvler, men også et bredt udvalg af langrendsstøvler fra Fischer, Madshus og Salomon til både spor- og turski. Selvfølgelig har vi, ligesom i alpinstøvlerne, specielle dame- og herremodeller, for at sikre en optimal pasform.

Telemarkstøvler er også vores speciale. Vi er med til at præge den danske telemark uddannelse. I telemarkstøvler fører vi modeller fra Scarpa og Garmont. Her er individuel tilpasning af skal og indlæg mindst lige så vigtig som ved alpinstøvler.

Teknologiens fokus på komfort

Generelt er komforten igen omdrejningspunkt for mange af de nye tiltag inden for støvler denne sæson. Støvlernes pasform er blevet optimeret gennem mere fokus på støvlernes bredde og højde over vristen - typiske problempunkter. Samtidigt har arbejdet med freeride- og park støvlerne betydet, at modellerne nu sikrer en mere optimal fornemmelse ved hop og landing samt kørsel i dyb sne. Her har specielt arbejdet med støvleflex fremefter samt materialevalg betydet konstruktioner, som forbedrer løberens fornemmelse for støvlen.

Hos Snow Fun er vi først tilfredse med støvlerne, når du er.