Tilpasning af skistøvler

Vi analyserer dine fødder i stående og siddende stilling. Dette giver os et billede af, hvordan dine fødders anatomi og eventuelle knyster vil passe i de forskellige modeller. Herefter måles dine fødder, hvor både længde og bredde afgøres præcist ved hjælp af diverse udstyr. Vi analyserer statiske og dynamiske bevægelser for at afgøre, hvordan dine fødder vil arbejde i støvlen, samt hvorvidt der er behov for justeringer af skallen eller indlægget for at give det optimale fit. Støvlen skal sidde så tæt, at skien reagerer, når du bevæger din fod i støvlen. Når de mulige modeller er fundet tjekkes størrelsen igen ved, at du kun prøver skallen. Dette giver samtidig et billede af, om der er knyster som presser mod skallen eller om støvlens sideværts hældning passer til dine underben.


Faktum er, at hvis du er hjulbenet eller kalveknæet, vil du have tendens til enten at overkante skiene eller have store problemer med at indlede et sving. Dette koster mange spildte kræfter i benene samt øget belastning på knæ og øget risiko for knæskader. De fleste skiløbere vil, uanset niveau, opleve at de har en stærk og svag side, når de skal svinge. At have en stærk side betyder, at man favoriserer denne side. Man vælger oftest denne side, når farten skal kontrolleres. Denne stærke side kan opstå som en konsekvens af, at man ikke står neutralt i støvlerne og derfor må bruge unødige kræfter på at få skiene rundt i svinget. Derudover er risikoen for skader større på den stærke side, da denne bliver belastet mere og derfor hurtigere udtrættes.

Formstøbte indlæg

Belastningen på fødderne er stor under skiløb, og derfor er det vigtigt, at foden kan arbejde naturligt i støvlen. Dette kan sikres ved hjælp af et formstøbt indlæg, som lægges i støvlen i stedet for standardsålen, som alle støvler kommer med. Du opnår derved en aflastning af foden, så du undgår ømme, trætte og sovende fødder samt en bedre varme i fødderne på grund af forbedret cirkulation. Et formstøbt indlæg støtter og fordeler vægten over hele foden, forbedrer responsen når trykket fra foden skal overføres til skiens kant, tillader naturlig bevægelse i anklen, når trykket fra foden skal overføres til skien samt, vigtigst af alt, gør dine støvler mere komfortable.

For at give dig et billede af, hvordan knæ og fødder arbejder under skiløbet, analyseres du også på en spejlplade som samtidig viser hælens og underbenets stilling på en fjernsynsskærm. Alt sammen indgår i det endelige valg af mulige modeller specifikt til dig og dine behov.

Som de eneste i Danmark producerer Snow Fun såler med den nyeste flowmould-teknologi fra Lenz. Flowmould-sålene varmes direkte i kernen og mindsker derfor den tid, det tager at opvarme og nedkøle produktet. Processen er meget nænsom for materialet, og sålen kan derfor omformes flere gange, uden det går ud over kvaliteten. Hovedformålet er at gøre fittingen så enkel som mulig og opnå en vedvarende høj og præcis fitting-kvalitet.

1. Skostørrelsen fastlægges, foden placeres på laserplatformen og flowmould startes.
2. Kunden kan mærke opvarmningsfasen såvel som tilpasningen i form af bølgeformede tryk i svangen, som også bruges til at nedkøle på samme tid.
3. Kunden informeres om de mærkbare stadier via displayet.

I Snow Fun har vi mere end 15 års erfaring i udformning af indlæg til skistøvler. Vi har alle år haft et tæt samarbejde med fysioterapeuter og bandagister for at videreudvikle det færdige produkt og sikre dig den optimale skiglæde.

Skuminderstøvle

Hvis du har problemer med at finde en inderstøvle som virkelig passer, eller vil du have, at støvlen skal sidde meget tæt omkring foden, har vi mulighed for at skumme en inderstøvle. Processen kræver tid og præcision, men så bliver resultatet også en komfortabel, tætsiddende støvle, som du kan køre i hele dagen uden at spænde støvlen op.
Når du har fået støvlerne på, er det vigtigt, at foden er så langt tilbage i skallen som muligt. Dette sikres ved at spænde alle spænder undtagen spændet over vristen og herefter flekse skaftet fremefter. Efter at have vippet fremefter nogle gange skal hælen være helt tilbage i støvlen. Nu er du klar til en tur i vores støvletester. Støvletesteren er en unik opfindelse, som giver dig mulighed for at mærke, hvordan dine fødder har det på den første tur nedad pisten. Under turen observeres hvordan dine knæ og fødder arbejder og bagefter foretages eventuelle justeringer af canting eller indlæg.

Priser

Støvleanalyse kr. 300,-
Gratis ved køb af skistøvler

Bootfitting kr. 500,-
Gratis ved køb af skistøvler

Blokning af støvle (pr. blokning) kr. 200,-

Formstøbte indlæg til skistøvler
Lenz sål m. merino kr. 750,-

Lenz sål m. forfodspelotte kr. 850,-

Skuminderstøvle (ring eller skriv til butikken og bestil tid)

Tidsbestilling er ikke nødvendigt

Det er ikke nødvendigt at bestille tid til et støvlekøb og boot-fit. I højsæsonen har vi indført et nummersystem til alle vores støvlekunder for at sikre, at alle bliver ekspederet så personligt som muligt. Hos os er støvlekøbet nemlig en tillidssag, og gennem hele forløbet vil du være i hænderne på specialuddannet personale med erfaring fra flere tusinde forskellige fødder og kunder. 

Vores service tager tid, og i travle perioder kan der forekomme kø, så træk et nummer og nyd en kop kaffe eller varm kakao i vores café mens du venter :-)

100% tilpasningsgaranti

Vi tilbyder 1 års tilpasningsgaranti på dine skistøvler. Hvis du oplever gener før eller efter din ferie, så har du mulighed for at komme igen og få støvlen tilpasset. Lykkes det ikke at få støvlen til at sidde perfekt, finder vi et nyt par til dig.


Bootfit