BOOTFIT

Overskrift

Skistøvlerne er det vigtigste udstyr under skiferien og helt afgørende for, om du får en komfortabel ferie eller en uge med ømme fødder. Den rigtige tilpasning af dine støvler kan både aflaste dine led samt give en bedre oplevelse, når du er ude og stå på ski.

Der er mange ting, man skal tage højde for, når man køber skistøvler. Derfor er det nødvendigt at få en professionel vejledning, så man undgår fejlkøb. Dette tager vi naturligvis højde for, når vi finder skistøvler til dig.

STØRRELSE

Pasformen på din skistøvle er alfa og omega. Mange har tendens til at købe for store støvler (det føles måske mere komfortabelt – der skal jo være plads til en tyk strømpe!), men meget kraftoverførsel går tabt, hvis støvlen ikke sidder helt tæt omkring fødderne. Støvlen skal naturligvis passe til dine fødder, men mange kan fejlagtigt føle, at støvlen er for lille første gang den kommer på (tæerne rammer snuden af støvlen), men når du kommer ned i den rigtige position i støvlen, bliver hælen presset bagud og giver dermed plads til tæerne. Som nævnt skal støvlen sidde tæt, hvilken kan give fornemmelsen af, at den er for lille.

Hos Snow Fun har vi mange års erfaring i støvletilpasning og guider hvert år flere tusinde kunder med køb af skistøvler, men uanset hvor dygtige bootfittere, vi er, kan vi ikke mærke dine fødder i støvlen, så det er i sidste ende din vurdering om støvlen passer.


Snow Fun BootfitFLEX

Du skal have en skistøvle, der passer til dit niveau som skiløber. Stivheden er med til at optimere kraftoverførslen og en stiv/hård støvle kræver øvelse og teknik. Der er meget forskel i stivheden på skistøvler og det skal passe sammen med, hvordan du er som skiløber.

TILPASNING AF INDERSTØVLE

Inderstøvlen skal også have et tæt fit og ofte kan det være nødvendigt at tilpasse inderstøvlen til foden. Det gør man ved at opvarme den så den bliver ”formbar” og former sig efter din fod, når den nedkøler, og man opnår derved et optimalt fit.

BLOKNING AF SKALLEN

Lider du eksempelvis af knyster eller andet der gør, at støvlen volder problemer, kan det være nødvendigt at justere på skallens facon ved at opvarme eller blokke den og dermed skabe ekstra plads. Det kan også være nødvendigt at tilføje ekstra padding ved store knyster. 


SÅLER

Med en formstøbt indlægssål i din skistøvle får du fuld kraftoverførsel ned i skien, så du simpelthen performer bedre! 

Der er stor belastning på fødderne under skiløb. Det er derfor vigtigt, at foden kan arbejde naturligt i støvlen. Et formstøbt indlæg kan aflaste foden, så du undgår ømme, trætte og sovende fødder. Derudover giver de formstøbte indlæg bedre varme i fødderne på grund af forbedret cirkulation.

De formstøbte indlæg støtter og fordeler vægten over hele foden, forbedrer responsen, når trykket fra foden skal overføres til skiens kant, tillader naturlig bevægelse i anklen, når trykket fra foden skal overføres til skien samt gør dine støvler mere komfortable. Alle kan derfor have brug for et par såler selvom, man ikke har problemer med fødderne til daglig.

Vi formstøber såler ved hjælp af den seneste flowmould-teknologi fra Lenz, hvor foden placeres på en laserplatform og sålen opvarmes og tilpasses ved hjælp af bølgeformede tryk. Flowmould-sålerne varmes direkte i kernen og mindsker derfor den tid, det tager at opvarme og nedkøle produktet. Processen er meget nænsom for materialet, og sålen kan derfor omformes flere gange, uden det går ud over kvaliteten. Hovedformålet er at gøre fittingen så enkel som mulig og opnå en vedvarende høj og præcis fitting-kvalitet.

Lider du derimod af nedsunken forfod, overpronation, platfod eller andet, kan vi lave en helt unik, speciallavet indlægssål. Denne sål er tilpasset 100% til din fod og kan korrigere fodstillingen og optimere fodens funktionalitet.


Snow Fun Bootfit


Tekst_bootfit

PROCESSEN

Vi starter med at lave en analyse af dine fødder ved at kigge på dine fødder og måle bredde og længde på dem ved hjælp af diverse udstyr. Herefter tager vi en snak med dig om, hvilken skiløber du er for at finde den rigtige flex/stivhed på støvlen. Der laves en skaltest for at tjekke pasformen i længde og bredde. Derefter finder vi 2-3 par støvler som passer til dine fødder og behov og udvælger den, der sidder bedst. Når den rigtige støvle er fundet begynder den egentlige bootfitting. Det kan være, det er nødvendigt at tilpasse inderstøvlen samt skallen og i mange tilfælde skal der laves såler for at aflaste foden. Hvis der er store knyster eller blodårer sætter vi padding på, så der bliver mere plads omkring disse. Til sidst kommer du op i støvlen i nogle minutter mens støvlen nedkøler og tilpasses endeligt. Det er også her du mærker efter om alt er som det skal være. Slutresultatet er en støvle, der er tilpasset til dine fødder.


Tekst_bootfit

Snow Fun Bootfit

Analyse af fødderne der opmåles


Snow Fun Bootfit

Opvarmning af inderstøvlen


Snow Fun Bootfit

Blokning af skallen


Snow Fun Bootfit

Flowmould-sålerne opvarmes og formes


Bootfit_tekst

TIDSBESTILLING

Bestil tid til et støvlekøb eller bootfit. I højsæsonen har vi indført et nummersystem til alle vores støvlekunder for at sikre, at alle bliver ekspederet så personligt som muligt. Hos os er støvlekøbet nemlig en tillidssag, og gennem hele forløbet vil du være i hænderne på specialuddannet personale med erfaring fra flere tusinde forskellige kunder og fødder.                                                    

Vores service tager tid, og i travle perioder kan der forekomme kø, så træk et nummer og nyd en kop kaffe eller varm kakao i vores café mens du venter.

NYHED!

Book en tid på forhånd og undgå ventetid i butikken. Bemærk, at dette bookingsystem er en ny mulighed hos Snow Fun, for at lette vores kunder med en travl hverdag. Vi har som forsøg, opsat 2 af vores bootfitting stationer til tidsbestilling, så kunder er sikret en tid når de ankommer i butikken. Vi vil løbende vurdere om der er behov for flere tider, eller færre, alt afhængigt af kvalitet og service af vores ydelser. Det vigtigste er altid, at sikre at vores kunder er glade og tilfredse. Du er også velkommen til at komme  ned i butikken og trække et nr til bootfitting som normalt, da vi har flere medarbejdere klar til ekspedition.


BOOK TID TIL BOOTFIT HER

OBS. vi lukker for nummertrækning ca. 45 minutter før lukketid.


PRISER OG TILPASNINGSGARANTI

Vi tilbyder 1 års tilpasningsgaranti på dine skistøver. Hvis du oplever gener før eller efter din ferie, så har du mulighed for at komme tilbage og få støvlen tilpasset igen. Lykkes det ikke at få støvlen til at sidde perfekt, finder vi et nyt par til dig.

Støvleanalyse (gratis ved køb af skistøvler)

Kr. 300,-

Bootfitting (gratis ved køb af skistøvler)

Kr. 500,-

Blokning af støvle (pr. blokning) 

Kr. 200 ,-

Formstøbte indlæg til skistøvler

Lenz sål m. merino 

Kr. 750,-

Lenz sål m. forfodspelotte 

Kr. 850,-

Speciallavet indlægssål til skistøvler

Kr. 1.650,-


Hvis du har nogle spørgsmål til bootfitting eller støvlekøb i øvrigt, er du velkommen til at kontakte os eller besøge butikken.


KONTAKT OS

Bootfit


Bootfit_Tekst