Gode råd om skistøvler

Skistøvler er det VIGTIGSTE udstyr i skiløb og udslagsgivende for, om du får en god ferie eller en uge i smertehelvede. Støvlen er linket mellem dine fødder og skiene, og derfor yderst vigtig for effektiv overførelse af bevægelse og kraft fra ben og fødder til dine ski. Hvis støvlerne sidder for løst, vil du rutsje rundt inden i støvlen, og dermed miste kontrol over skiene. Dette kan have uheldige konsekvenser såsom krampe under foden og prikkende fornemmelser i tæerne. Specielt ved dårligt sigt kan dette komme til udtryk, da vi her "holder" lidt mere fast med tæerne i støvlen, for at få kontrol over skiene. En støvle som sidder fast omkring foden og samtidigt sidder behageligt resulterer i, at du som skiløber får mere kontrol over skiene, især når disse er kantet, som tilfældet er med carving ski. Dette betyder i sidste ende bedre sving og mere sjov på pisten.

Ingen kolde fødder

Udover at støvlen skal sidde fast om hele foden, uden at trykke nogle steder, så skal du have rum til at bevæge dine tæer. Hvis tæerne ikke kan bevæges oplever mange, at blodtilstrømningen til tæerne aflukkes og tæerne sover eller, at de fryser om tæerne. Som udgangspunkt skal støvlen passe efter inderstøvlen er blevet varmet op og har fået lov til at tilpasse sig dine fødder. Du skal ikke vænne dig til krampende eller sovende fødder, og der skal ikke være smerte eller trykpunkter som irriterer - hvis der er dette, så prøv en anden model eller et andet mærke.

Inderstøvlen vil altid give sig efter de første par dage på ski. Generelt giver dyrere støvler sig mindre end billigere komfortmodeller, da inderstøvlen er tyndere i en ekspertstøvle. Men hav altid i baghovedet når du prøver støvlerne i butikken, at inderstøvlen vil give sig. I Snow Fun måler vi blandt andet bredden på dine fødder og i kombination med en analyse af din anatomi vurderes, hvilken bredde støvlen skal have, for ikke at klemme forfoden fra siderne.

I Snow Fun har vi altid mange mærker og modeller på lager, og derfor altid den helt rigtige støvle til dine fødder og dit niveau. Udgangspunktet for at foretage det rigtige valg er, at du hjemmefra har tænkt over, hvilken type skiløb du skal bruge støvlen til, samt hvilke problemer du har haft i tidligere støvler.

Ikke kun alpin støvler

Husk, at vi ikke kun har et stort udvalg af alpinstøvler, men også et bredt udvalg af langrendsstøvler fra Fischer, Madshus og Salomon til både spor- og turski. Selvfølgelig har vi, ligesom i alpinstøvlerne, specielle dame- og herremodeller, for at sikre en optimal pasform.

Telemarkstøvler er også vores speciale. Vi er med til at præge den danske telemark uddannelse. I telemarkstøvler fører vi modeller fra Scarpa og Garmont. Her er individuel tilpasning af skal og indlæg mindst lige så vigtig som ved alpinstøvler.

Teknologiens fokus på komfort

Generelt er komforten omdrejningspunkt for mange af de nye tiltag inden for støvler. Støvlernes pasform er blevet optimeret gennem mere fokus på støvlernes bredde og højde over vristen - typiske problempunkter. Samtidigt har arbejdet med freeride- og park støvlerne betydet, at modellerne nu sikrer en mere optimal fornemmelse ved hop og landing samt kørsel i dyb sne. Her har specielt arbejdet med støvleflex fremefter samt materialevalg betydet konstruktioner, som forbedrer løberens fornemmelse for støvlen.

Hos Snow Fun er vi først tilfredse med støvlerne, når du er.

Læs mere om formstøbte indlæg til skistøvler samt specialstøbte inderstøvler her 

 


Gode råd om skistøvler